06 41 49 63 00‬

Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten

Heeft u last van SOLK en beheerst het uw leven. Heeft u al veel artsen gezien en er is niks gevonden? Hypnotherapie kan helpen om de kwaliteit van uw leven te verbeteren. Door hypnotherapie, therapeutische gesprekken, ontspannings- en lichaamsgerichte oefeningen verminderen de klachten of gaan ze helemaal weg. 

Langdurige lichamelijke klachten kunnen veel stress en strijd geven. Soms begrijpen wij achteraf waarom ze ontstonden, maar vaak ook vinden wij geen bevredigend antwoord en zullen wij ons neer moeten leggen bij het feit dat er dingen gebeuren die we heel moeilijk vinden. Juist dan zullen we ons vooral moeten concentreren op wat ondersteunend werkt. Verantwoordelijkheid nemen voor onze situatie, eerlijk zijn naar onszelf, kijken wat we kunnen leren van onze toestand werkt altijd genezend, is het niet in fysiek opzicht, dan wel geestelijk.
 
Ons zelfgenezend vermogen
Door de opvattingen die er zijn in onze samenleving en onze manier van leven hebben we vaak de neiging om ons zelfgenezend vermogen te belemmeren. We hebben een veel grotere invloed op onze fysieke toestand dan we vaak beseffen. Net zoals ons eet- en bewegingspatroon fysiologische veranderingen in ons lichaam veroorzaakt, doen onze gedachten en gevoelens dat ook. Er is wat dat betreft geen scheiding tussen lichaam en geest. Ook de gedachten en gevoelens waar wij ons niet bewust van zijn hebben hier invloed op. Hypnotherapie helpt hier meer bewustzijn in te geven. 
 
Met hypnotherapie gaan we met onze aandacht naar binnen om zo te luisteren naar de signalen die we krijgen via ons lichaam, onze gevoelens en gedachten. Dit werkt goed doordat we dit doen in een ontspannen toestand, de trance, waar lichaam en geest samenkomen. Wanneer we onze geest concentreren op gezonde en prettig aanvoelende delen van ons lichaam, kunnen we dit goede gevoel overbrengen naar een ziek of beschadigd deel en zo het genezingsproces bevorderen.  Met hypnotherapie maken we ook gebruik van het visualiseren. Met visualiseren kunnen we regelmatig een volledig gezond, vitaal en harmonisch beeld van onszelf voor de geest halen. Tegelijkertijd kunnen we onszelf en ons lichaam positieve suggesties geven.
 

Wil je meer weten? Neem contact met mij op >>