06 41 49 63 00‬

Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten

Heb je last van SOLK en beheerst het je leven? Je hebt al veel artsen gezien en er is niks gevonden. Hypnotherapie kan helpen om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Door hypnotherapie, therapeutische gesprekken, ontspannings- en lichaamsgerichte oefeningen verminderen de klachten of gaan ze helemaal weg. 

Langdurige lichamelijke klachten kunnen veel stress en strijd geven. Soms begrijp je achteraf waarom ze ontstonden, maar vaak ook vind je geen bevredigend antwoord en zal je je neer moeten leggen bij het feit dat er dingen gebeuren die je heel moeilijk vindt. Juist dan zal je je vooral moeten concentreren op wat ondersteunend werkt. Verantwoordelijkheid nemen voor je situatie, eerlijk zijn naar jezelf, kijken wat je kan leren van je toestand werkt altijd genezend, is het niet in fysiek opzicht, dan wel geestelijk.
 
Ons zelfgenezend vermogen
Door de opvattingen die er zijn in onze samenleving en onze manier van leven hebben we vaak de neiging om ons zelfgenezend vermogen te belemmeren. Je hebt een veel grotere invloed op je fysieke toestand dan je vaak beseft. Net zoals je eet- en bewegingspatroon fysiologische veranderingen in jouw lichaam veroorzaakt, doen je gedachten en gevoelens dat ook. Er is wat dat betreft geen scheiding tussen lichaam en geest. Ook de gedachten en gevoelens waar je je niet bewust van bent hebben hier invloed op. Hypnotherapie helpt hier meer bewustzijn in te geven. 
 
Met hypnotherapie ga je met je aandacht naar binnen om zo te luisteren naar de signalen die je krijgt via je lichaam, je gevoelens en je gedachten. Dit werkt goed doordat je dit doet in een ontspannen toestand, de trance, waar lichaam en geest samenkomen. Wanneer je je geest concentreert op de gezonde en prettig aanvoelende delen van je lichaam, kun je dit goede gevoel overbrengen naar een ziek of beschadigd deel en zo het genezingsproces bevorderen.  Met hypnotherapie maken je ook gebruik van het visualiseren. Met visualiseren kun je regelmatig een volledig gezond, vitaal en harmonisch beeld van jezelf voor de geest halen. Tegelijkertijd kun je jezelf en je lichaam positieve suggesties geven.